Підписатися на новини

/   Прес-Центр  /   Новини

19.01.2017Glencore Inc та DCH спільно візьмуть участь у можливому конкурсі з приватизації "Турбоатому"

На другий день Всесвітнього економічного форуму в Давосі, 18 січня поточного року, Президент України Петро Порошенко зустрівся з мажоритарним акціонером найбільшої міжнародної корпорації Glencore Inc Айвоном Глазенбергом і власником DCH Group Олександром Ярославським.

Під час робочої зустрічі обговорювалися питання, що стосуються залучення інвестицій у економіку України.

Айван Глазенберг заявив про інтерес Glencore International AG до відновлення та модернізації української економіки. Зокрема, про те, що корпорація спільно з групою DCH Олександра Ярославського планує брати участь у приватизаційному конкурсі з АТ "Турбоатом".

Окремо обговорювалися перспективи розширення масштабів діяльності Glencore Inc з розвитку аграрного сектору як стратегічного для України.

В якості прикладу успішного інвестиційного проекту в сільськогосподарському машинобудуванні був названий Харківський тракторний завод, який Олександр Ярославський за сприяння Президента України запустив 6 січня 2017 р. і на відродження якого виділив 400 млн. грн. Президент України зазначив, що завдяки цьому роботу отримали понад 3000 людей.

Glencore International AG (абревіатура від Global Energy Commodities and Resources) — швейцарська трейдингова компанія, один з найбільших в світі постачальників сировинних товарів та рідкоземельних матеріалів.

Представляючи видобувні підприємства та компанії всього світу, Glencore постачає сільськогосподарську продукцію, метали, мінерали, сиру нафту, продукти нафтопереробки, вугілля.